Het leven van Boeddha, de weg naar nu

Het leven van Boeddha, de weg naar nu
De Nieuwe Kerk Amsterdam
16 september 2018 t/m 3 februari 2019 | ma - zo 10 - 17 uur

Op 15 september organiseert De Nieuwe Kerk Amsterdam een bijzondere dialoog, waarbij de Dalai Lama in gesprek gaat met onder andere wetenschappers en jongeren over het thema Compassie en Techniek. Het is tegelijk de openingsceremonie van de tentoonstelling ‘Het leven van Boeddha, de weg naar nu’. De opening en de dialoog is een besloten evenement.

Op 16 september gaat de tentoonstelling voor open voor het grote publiek. Eeuwenoud en hedendaags komen dan spectaculair bijeen in De Nieuwe Kerk. U gaat een schat aan millennia-oude Boeddhabeelden zien en prachtige moderne kunst van onder andere Ai Weiwei en Yoko Ono. Het oudste object dateert uit de derde eeuw en het jongste uit 2018; speciaal voor deze tentoonstelling zullen kunstwerken worden gemaakt.

Korting
Voor deelnemers aan de Ahoy-evenementen komt er een kortingsaanbod voor tentoonstellingstickets. Een voucher met korting staat in het programmaboekje van de lezingen in Rotterdam-Ahoy. 

Verdere informatie over de tentoonstelling, zie https://www.nieuwekerk.nl/tentoonstellingen/het-leven-van-boeddha-de-weg-naar-nu/